Kuzey Kıbrıs' ta bir şirketiniz olsun ister misiniz?

Eğer cevabınız evet ise doğru yerdesiniz. ORTAC AUDIT COMPANY olarak şirketinizin tüm kurulum işlemlerini en hızlı şekilde sonuçlandırıyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gittikçe gelişmekte olan ekonomik yapısı içerisinde yeni yatırımlar için imkanlar sunmaktadır. Kıbrıs bugün şirketler için gelişmiş bankacılık sistemi ve avantajlı vergi düzenlemeleri ile çok çeşitli şirket kurma avantajları sunmaktadır. Kıbrıs’tan Türkiye’ye yapılan satışlar ihracat olarak sınıflandırılmaktadır. Serbest Bölge’den ya da Uluslararası İşletme Şirketi üzerinden yapılan satışlarda Katma Değer Vergisi %0’dır. Yıl sonunda elde edeceğiniz kar üzerinden %0 ya da %1 lik Kurumlar Vergisi ödendikten sonra herhangi bir vergi ödemesi yoktur.

Kuzey Kıbrıs’ta kurabileceğiniz şirket türlerini sayacak olursak:

  • Mahalli Şirket (M.Ş)
  • Yabancı Şirket (Y.Ş.)
  • Serbest Liman ve Bölge Şirketleri

Serbest Liman Şirketleri KKTC yasaları tarafından Gazi Mağusa limanında yer alan bir bölgede özel statüde faaliyet gösterirken Uluslararası İşletme Şirketleri KKTC sınırları içerisinden sadece yurt dışına faaliyet gösterebilen şirket türüdür.

Diğer Offshore merkezleri ile karşılaştırıldığında Kuzey Kıbrıs düşük kuruluş maliyetleri ve banka hesaplarında hesapta tutulması gereken bir tutar zorunluluğu olmayışı ile ön plana çıkmaktadır. Kıbrıs’ta bulunan Türkiye bankalarında hesap açtırabilir ve online işlemlerinizi bu bankalar aracılığıyla kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sundukları hizmetler ile aynı ülkede yerleşik olmaları gerekmediğinden e-ticaret, yazılım, yayıncılık, medya ve finans işletmeleri Kıbrıs’ta faaliyet göstererek vergi avantajı sağlamaktadırlar.